Морозиво
Рецепт домашнього пломбіру
Інгредієнти до рецепту :
• молоко - 300 мл
• вершки 35% - 250 мл
• сухе молоко - 35 грам
• цукор - 90 грам
• ванільний цукор - 1 ч. ложки
• крохмаль кукурудзяний - 10 грам
Як зробити справжній пломбір в домашніх умовах
У каструлі змішайте весь цукор з сухим молоком. Влийте, поступово і постійно перемішуючи, 250 мл молока. Розчиніть крохмаль в решти 50 мл.
Поставте каструльку на середній вогонь, коли закипить молоко, додайте крохмаль. Заважаючи, дайте суміші загуснути.
Приберіть з вогню, процідіть, накрийте поліетиленовою плівкою і залиште остигати. Вершки (вони повинні бути холодними)
збийте до м'яких піків. Введіть в холоді молочну суміш, перемішайте.
Далі - в морозилку і збивати кожні 20 хвилин, або в мороженицу. Коли морозиво охолоне, але буде ще м'яким,
можна перекласти його в паперові стаканчики, в яких воно за пару годин перетвориться на справжній пломбір.
Рецепт ванільного морозива
Інгредієнти до рецепту
• яйця -2
• цукор - 0, 5 склянки
• сіль - щіпка
• молоко - 350 мл
• вершки 20% - 240 мл
• ванільний цукор - 2 ч. ложки.
Як зробити в домашніх умовах ванільне морозиво
Яйця розбийте в невелику миску. Всипте цукор і збийте віночком, поки суміш не стане лимонно- жовтого кольору і з рясною піною.
Додайте сіль , перемішайте. У каструлі доведіть до кипіння молоко. Влийте його тонкою цівкою в яєчну суміш , весь час збиваючи вінчиком .
Вилийте суміш у каструлю, поставте на невеликий вогонь і варіть до загустіння , постійно помішуючи віночком або дерев'яною ложкою.
Це займе від 7 до 10 хвилин.
Зніміть з вогню і процідіть в ємність, у якій будете заморожувати, дайте трохи охолонути. Влийте вершки і покладіть ваніль або ванільнийсахар.
Повністю охолодіть (від декількох годин до ночі) в холодильнику. Приготуйте морозиво в морозилці або морожениці.