Вітаємо Вас на сайті Chocolate cake учениці 11-А Шутяк Аліни
Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

Морозиво

Рецепт домашнього пломбіру

Інгредієнти до рецепту :

• молоко - 300 мл

• вершки 35% - 250 мл

• сухе молоко - 35 грам

• цукор - 90 грам

• ванільний цукор - 1 ч. ложки

• крохмаль кукурудзяний - 10 грам

 

Як зробити справжній пломбір в домашніх умовах

У каструлі змішайте весь цукор з сухим молоком. Влийте, поступово і постійно перемішуючи, 250 мл молока. Розчиніть крохмаль в решти 50 мл.

Поставте каструльку на середній вогонь, коли закипить молоко, додайте крохмаль. Заважаючи, дайте суміші загуснути.

Приберіть з вогню, процідіть, накрийте поліетиленовою плівкою і залиште остигати. Вершки (вони повинні бути холодними)

збийте до м'яких піків. Введіть в холоді молочну суміш, перемішайте.

Далі - в морозилку і збивати кожні 20 хвилин, або в мороженицу. Коли морозиво охолоне, але буде ще м'яким,

можна перекласти його в паперові стаканчики, в яких воно за пару годин перетвориться на справжній пломбір.

 

Рецепт ванільного морозива

Інгредієнти до рецепту

• яйця -2

• цукор - 0, 5 склянки

• сіль - щіпка

• молоко - 350 мл

• вершки 20% - 240 мл

• ванільний цукор - 2 ч. ложки.

 

Як зробити в домашніх умовах ванільне морозиво

Яйця розбийте в невелику миску. Всипте цукор і збийте віночком, поки суміш не стане лимонно- жовтого кольору і з рясною піною.

Додайте сіль , перемішайте. У каструлі доведіть до кипіння молоко. Влийте його тонкою цівкою в яєчну суміш , весь час збиваючи вінчиком .

Вилийте суміш у каструлю, поставте на невеликий вогонь і варіть до загустіння , постійно помішуючи віночком або дерев'яною ложкою.

Це займе від 7 до 10 хвилин.

Зніміть з вогню і процідіть в ємність, у якій будете заморожувати, дайте трохи охолонути. Влийте вершки і покладіть ваніль або ванільнийсахар.

Повністю охолодіть (від декількох годин до ночі) в холодильнику. Приготуйте морозиво в морозилці або морожениці.