Вітаємо Вас на сайті Chocolate cake учениці 11-А Шутяк Аліни
Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

Тістечка

Тістечко " Горішок"

Інгредієнти    

Вода - 2/3 скл.     

Масло вершкове ( 100 гр для тіста (можна замінити маргарином ) +200 гр для крему) - 300 г     

Борошно - 1 скл.     

сіль     

Яйце - 4 шт     

Молоко згущене - 0.5 бан.     

Горіхи ( Очищені , подрібнені )     

Какао -порошок (факультативно) - 2 ст. л .

 

Приготовлення

Для тіста .Подогреваем воду .погружаем з неї масло і щіпку солі Довдім до кипіння і д повного розчинення масла

У киплячу воду додаємо борошно і швидко перемішуємо до однорідного стану . Тісто має бути без грудок. Даємо трохи охолонути.

Вбиваємо яйця і добре перемішуємо .Мешаем до однорідної в'язкої , тягучою маси ( Зручно це робити міксером..сначала маса буде жідкой..

мешаем поки не загусне.

За допомогою кондитерського шприца ( Або просто ложкою змоченою водою ) відсаджувати невеликі порції діаметром приблизно 5 см

( Якщо ви робите за допомогою шприца , видавлюйте круговими рухами, тоді ваші тістечка будуть рівними і красивими ) І відправляємо в розігріту до

180 градусів духовку на 25-30 хвилин ( ДУХОВКУ НЕ ВІДКРИВАТИ протягом усього часу випічки.

Ось такі готовий еклери ми поки приберемо в сторону .Нехай охолонуть. А самі займемося кремом.

Масло розм'якшене (кімнатної температури) Збиваємо Потім додаємо згущене молоко і продовжуємо збивати приблизно 10-15 хвилин

Горіхи обсмажуємо і добре подрібнюємо

Крем завантажуємо в кондитерський шприц Робимо в еклері невеликий отвір і заповнюємо кремом

Потім кожне тістечко намажемо зверху кремом ..И густо посипаємо горіхами Тістечко " Горішок" інгредієнти або глазур'ю Шоколад 100 (або какао порошок 3 ст ложки + 2 ст ложки цукру)

і вершкове масло 50 гр + сметана 2 ст ложки (або молоко 2 ст ложки) Варимо до однорідної маси)