Вітаємо Вас на сайті Chocolate cake учениці 11-А Шутяк Аліни
Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » 2015 » Квітень » 8 » Користь і шкода білого шоколаду
12:08 PM
Користь і шкода білого шоколаду

Білий шоколад був винайдений кондитерами фабрики «Нестле». Вони змогли створити продукт з цукру, молока і масла, отриманого з плодів какао. У білому шоколаді відсутній какао-порошок, тому в ньому немає характерної гірчинки.

Інструкція

1. До складу білого шоколаду крім цукру, молока і какао-масла входять ванілін, загущувач-лецитин і різні добавки, які залежать від фантазії виробника. Це можуть бути горіхи, кокос, родзинки та інші компоненти. Щодо низький вміст цукру і високі ароматичні властивості можна віднести до безперечних плюсів білого шоколаду. Потрібно відзначити, що какао-масло містить величезну кількість вітаміну E, який допомагає жінкам успішно виношувати дітей під час вагітності. А арахінова і ліноленова жирні кислоти, які присутні в цих ласощах, сприяють профілактиці цукрового діабету.

2. У білому шоколаді міститься речовина під назвою «метілксанін», яке застосовується при захворюваннях легенів і бронхіальної астми, і танін, що володіє протизапальними властивостями. Також в цьому продукті міститься кофеїн, який стимулює мозковий кровообіг, надає бадьорості організму.

3. Білий шоколад активно застосовується в косметології. Завдяки вмісту таніну, він загоює рани і садна на шкірі, а завдяки кофеїну, володіє стимулюючим ефектом. З білого шоколаду роблять маски, що використовуються при запаленої або сухій шкірі, з його допомогою усувають наслідки фурункулеза та інші дефекти шкіри. За допомогою масок з білого шоколаду можна успішно впоратися навіть з постакне, вугрової висипом та іншими характерними для підліткового періоду неприємностями.

4. Білий шоколад містить досить велику кількість молочних жирів, які відрізняються високою калорійністю, його не слід вживати людям з надмірною вагою. До того ж, білий шоколад здатний викликати звикання, а високий вміст вуглеводів і жирів в його складі може привести до швидкого збільшення ваги, якщо, звичайно, вживати ласощі у великих кількостях.

5. Цей продукт може бути небезпечний для алергіків, так як какао-масло може викликати сильне роздратування. До того ж воно може спровокувати аритмію або сприяти підвищенню кров'яного тиску.

6. Перед покупкою білого шоколаду завжди вивчайте етикетку. У складі обов'язково має бути присутнім какао-масло. Справа в тому, що в сучасному виробництві можна знайти величезну кількість продуктів, що нагадують білий шоколад за зовнішнім виглядом і смаком, але при цьому складаються з сумішей гідрогенізованих жирів без використання какао-продуктів.

Переглядів: 192 | Додав: Alisha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar