Білий шоколад був винайдений кондитерами фабрики «Нестле». Вони змогли створити продукт з цукру, молока і масла, отриманого з плодів какао. У білому шоколаді відсутній какао-порошок, тому в ньому немає характерної гірчинки.
Інструкція
1. До складу білого шоколаду крім цукру, молока і какао-масла входять ванілін, загущувач-лецитин і різні добавки, які залежать від фантазії виробника. Це можуть бути горіхи, кокос, родзинки та інші компоненти. Щодо низький вміст цукру і високі ароматичні властивості можна віднести до безперечних плюсів білого шоколаду. Потрібно відзначити, що какао-масло містить величезну кількість вітаміну E, який допомагає жінкам успішно виношувати дітей під час вагітності. А арахінова і ліноленова жирні кислоти, які присутні в цих ласощах, сприяють профілактиці цукрового діабету.
2. У білому шоколаді міститься речовина під назвою «метілксанін», яке застосовується при захворюваннях легенів і бронхіальної астми
...
Читати далі »